I Rather See

cjwho:

Casa 7A, Villeta, Colombia by Arquitectura en Estudio and Natalia Heredia | via

The challenge was to design a country house in the surroundings of the town of Villeta (Colombia), 1.5 hours to the west of Bogotá; at 967 meters above sea level, with a predominantly hot and dry weather all year round. The site’s constraints were very clear; a very steep land that starts at the top of a hill going all the way down to the stream “El Cojo”. The brief asked for a built area of 550m2, including 3 rooms, studio, service and social areas, a terrace and a swimming pool, all this under one essential demand: the house must be able to be completely closed whenever it’s not in use.

The place defines completely the conception of the project. We start from two basic elements in architecture:The roof, which protects from the elements, but at the same time serves as a tool to relate directly to the surroundings. The roof, clean and horizontal, frames the landscape and protects from sun and rain, while it dilutes the limits between the inside and the outside, between the natural and the man-made.

The patio, the space that allows us to bring nature into architecture, helps us gain control over the natural elements which would otherwise be alien. The patio generates an intimate scale generating close relations and sensations, in contrast to the long views provided by the mountains.

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe